Setkání s duší
Setkání s duší
Prolog: Co je duše
21. dubna 2014 v 17:02 | Marie Bernadeta | Básně II.
Co je duše ?
Má duše to je řeka
A pramen ten vyvěrá
od pradávna
z Božího Ducha
Odrazy ve vodě
23. dubna 2014 v 22:52 | Marie Bernadeta | Básně II.
Ve vodě zrcadlí se obrazy
Jsou to stromů odrazy
Jen stíny odražené ve vodě
Dívám se na ně
a přemýšlím
co voda se světlem umí
Skutečný strom je zelený
a jeho odraz ve vodě
je slitá zeleň
Tak duše plná světla
i v člověku se odráží
Má duše je řeka
a Láska v srdci planoucí
tu duši prosvítí
Pak nacházím ve slovech
a v myšlenkách
obrazy jako v zrcadle
Všechno co v duši mám
se odráží ve slovech mých
Z duše v zrcadle
Já žiju
vnímám
a duše co je vzhůru
plyne jako řeka ve světle Lásky
Nese obrazy
světa