Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Vzkazy duše tělu

Vzkazy duše tělu

Marie Bernadeta Básně » o Lásce

Anotace: Dokud jsme živí smíme být spolu v myšlenkách tichých co tajné se zdají

Vzkazy duše tělu



Když po setmění
přichází noc
a v spánku tiché snění
duše je vzhůru a žije dál
zatímco ve snu jen předává
tělu svůj vzkaz
pro který ale odpověď není
někdy rozumná

Když živé sny někdo má
dar z nebe si sní
ten který smí mít
sem tam zaživa
ochutnat co na věčnosti
jen blažení mohou prožívat

Do živých snů
chtěl bys vejít
a se mnou být
když na světě
to možné není

Proč jsem tě
v životě plynoucím
potkala jen
a touhy hasnoucí
v srdci mém
jen marné snění
probouzí každý den?

A přece vím
že v srdci mém
a v mysli mojí
stále dlíš
nemůžu žít už
bez tebe

Dokud jsme živí
smíme být spolu
v myšlenkách tichých
co tajné se zdají
zatímco v nebi
všichni to vědí
že ty jsi pro mne tady
a já chci s tebou
zůstat už navždy

Duše je živá v nás
je to kus světla
k Obrazu Boha
je proměněna
když láska rozehřívá
naše srdce ztuhlá
abychom ve světě zas zítra
mohli vstát k tomu
co je třeba

Ve snech je živá v nás
a svoje vzkazy
posílá do vědomí
abychom směli
na chvíli krátkou
pocítit to co není
ale být může skutečností
která je skrytá
v lidských nitrech
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 8.7.2015
Přečteno (269x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: a1ička, koiška, Kytka62, Mirastus, slunečnice69, J sh' T r' k

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 02:08
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti