Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Modrá a rudá

Modrá a rudá

Marie Bernadeta Básně » Zamilované, vyznání

Anotace: Protnuta paprsky modrých křídel Usínám v noci a neklid barvy rudé přijde

Modrá a rudá


V odstínu modré

usínám v tobě

modrá je barva noci

když ve tmě bez pomoci

již leží tělo bez dechu

Ty přijdeš ke mně jednou

a já už se neprobudím

ráno ve svém těle


Dnes ještě neumírám

tak věřím odstínům rudé

která je v lásce nejvíc

tou barvou srdce zasažena


Protnuta paprsky modrých křídel

Usínám v noci a neklid

barvy rudé přijde

Pak k ránu když nemohu spát

k tobě se tisknu

ve svých myšlenkách

když v barvě nachu

se mnou se budíš

a v modrých stínech usínáš


Chtěla bych být už s tebou

těšit se blízkostí tvojí duše

Když ale vroucně miluji tě

nemohu bolest a starosti

schválně ti působit

svojí láskou


Milovat není ubližovat

Milovat znamená přát

štěstí milované bytosti

k duši té v milosti

jen ve snu se přiblížit smím

před tebou být jako stín

a k tělu tomu nemohu blíž

dokud ty sám mi to nedovolíš
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 7.1.2015
Přečteno (329x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, Kněžka, slunečnice69

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 01:52
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti