Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Na konci (°!°)**

**Na konci (°!°)**

Květka Š. Pohádky » Pro malé děti

Anotace: ..o jedné chaloupce,kurníku,chlívku a tak..

°°°°°°°°°
Na konci vesnice
žil jeden dědeček
ten u své chaloupky
má kurník,chlíveček,
v kurníku kohouta
ve chlívku prasátko
včera tam přivedl
i malé kůzlátko.

Moc brzy zrána
ten kohout kokrhal
každého spícího
z postele ven vyhnal.
Vzbudil se dědeček
pejsek i kotě
to kotě spávalo
v dědově botě.

Dědeček se zlobí
vždyť je tak brzičko,
to ani pořádně
nesvítí sluníčko,
měl jsi nás nechat
ještě chvíli spát
ono se nám mohlo
něco pěkného zdát.

Kohout je paličák
zamňoukalo kotě,
jen jak nás probudí
sám pak spí na plotě.
Všechna čtyři zvířátka
už jsou dohodnutí
že půjdou o dům dál
kde nejsou kohouti.

Po jednom ranním buzení
pak všichni utekli
a dědečkovi ani
nazdárek neřekli.
Až do večera chodili
už mají velký hlad
u plotu zastavili
tady by mohli něco dát.

Jé,poznali chaloupku
pro ptáčky krmítko,
chodili jen dokola
proto jsou blízko.
Tak vás kluci vítám,
povídá dědeček
čeká vás večeře
a čistý chlíveček.

Kohout smí kokrhat
ráno až v osm hodin
jinak starou bačkoru
asi po něm hodím.
Stažené rolety
bude mít v kurníku
a bude kokrhat
jen podle budíku.

V osm ať si kokrhá
na luka,na lesy
my tady nechceme
ty jeho móresy.
Jinak mu přivážu
mašli na zobáček
pak bude cvrlikat
jako malý ptáček.

Kykyryký cvrliky
to jsou hloupý frky
ky..ky..ky..

°°°°°°°°°°°°
Publikoval(a): Květka Š., 11.1.2012
Přečteno (580x)
Tipy (17) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: mys, Freequency, jezovka, Doradolanska, děda včela, NikitaNikaT., Linzerka, Marci-Tami, CULIKATÁ, Kett

Spodek

Stránka generována 19.3.2024 07:08
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti