Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Princezna**(°!°)**

**Princezna**(°!°)**

Květka Š. Pohádky » Pro malé děti

Anotace: ..taková jedna pohádka o princezně bez střevíčků..

***-***
Žila jedna princezna
opravdu moc líbezná
vlasy barvy kaštanů
a česané jsou na stranu.
Nerada střevíčky nosí
proto všichni chodí bosí
na zámku to nevadí
na kobercích nestudí.

Dnes chtěla jít do zahrady
na červené,na jahody
tak bosá běží po schodech
pan král ách,povzdech.
I dvorní dámy bez střevíčků
mají to prý jak rozcvičku
přeskakují kamínky
a dvě z nich spadly do tůňky.

Rychle z tůňky dámy lezou
žáby se na sukních vezou
jak je dámy uviděly
z leknutí škytavku měly.
Ty dvě mokré dvorní dámy
teď čvachtají spodničkami
a princezna na záhonku
jahod má plnou sukýnku.

Dvorní dámy stále bez bot
všechno píchá,au,saprlót
tak posadí se na lavičky
a foukají si na nožičky.
Každá má svůj velký vějíř
hej,pane králi na co hledíš
jak směje se nám tvoje milá
princeznička roztomilá?

Královské boty vyzul i král
a přes rameno si boty dal
na cestu parkem se vypravil
i on každý kamínek ucítil.
Tak zavolal si svého rádce
zahradníky a taky tkalce
a rozkázal všem nakonec
každá cesta musí mít koberec.

Když začne pršet,krápat či lít
všechny koberce se musí zabalit
jednou,jak přišly velké deště
a pořád prší ještě a ještě
pak visí koberce ze zahrady
přes zábradlí,pod nimi louže vody
ti kuchtíci co jídlo roznáší
pádem to většinou odnáší.

Teď je ta líbezná princezna
smutná a nešťastná,to se pozná
ten princ už ji nechtěl za ženu
u vás je to jako v bazénu.
Tak dost.A pan král rozkázal
aby se každý koberec sroloval
jak ze zábradlí tak i z cestiček
ševci mají práci šít stovky botiček.

A od ranního kuropění
jsou všichni v zámku obouváni
bez bot se smí běhat po trávníku
a né po cestě po chodníku.
Zámek se vysušil a celý naleštil
pak přijel princ,princeznu potěšil
za dva dny se svatba konala
a střevíčková princezna se zase
usmála...

-*-*-
V královském erbu je zlatý střevíc
...levý a pravý,jinak nic...

---*---
Publikoval(a): Květka Š., 18.11.2011
Přečteno (1158x)
Tipy (27) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: jezovka, Huhlinka, Linzerka, LarryJ, khantengri, Maryje..., sabina ST, Kars, Mbonita, la loba

Spodek

Stránka generována 19.3.2024 08:13
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti