SLZY
SLZY
Anotace: složeno 14.1.2012
Křišťálové kapky slzy
stékají tiše po tváři,
dávajíc najevo, co je mrzí,
že zde se už vášni nedaří.
Křišťálové kapky slz
jak Niagáry se ronní
Inspirací tolika básnických můz,
za smutnou poezií se honí.
Křišťálová slzička letmo k zemi padá,
nikdy však nedopadne.
Tolika zbytečná, pro lásku mladá,
avšak ta neuvadne.
Toliko zbytečných slz a pro nic,
snad jen pro sílu okamžiku,
že touha je po něčem víc
a v jednom mžiku, změní se do zlozvyků.
slzy vinny ve slabé chvíli,
prudce se derou do očí.
Rozum dočista pomýlí,
srdce se lítostí rozkočí.
V té chvilce lítostného okamžiku
ozývá se můza všech můz,
a tvoří verše snad už z pouhého zvyku
až vznikne poezie slz.
Ani slzička neukápla
přesto stálo mi za to o nich psát
snad ta chvíle splínu opadla
a dá šanci se opět smát...
Publikoval(a):
Loading99, 31.7.2012