Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Venkovští

Venkovští

Rezavá plechovka Básně » o Lidech

Anotace: Babičkovská idyla

Zas nebe
se zalilo do olova
a stromy líbají matičku zemi
chtěně či donuceně
teď není čas to rozebírat
začalo pršet
kapky buší do obydlích
za mlhou z pivní pěny

petrolejky se rozsvěcují
vetché stařenky na lavicích začínají spokojeně klímat
svíčka hromničná
bílá jak křída
na stole
a poblíž upečený pecen chleba
V chaloupce všichni pospolu
a nikoho netrápí,
že kolem nouze a bída
Publikoval(a): Rezavá plechovka, 11.7.2012
Přečteno (62x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Martin Havlíček, děda včela, Marcone, Květka Š.

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 19:40
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti