Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Vězeň vojenský

Vězeň vojenský

X.Lodus Básně » o Životě

Anotace: Byl jsem na vojně v Brně a znáte to, mladý větroplach a další kluci, prostě dělali se naschvály.

Voják jsem byl vyjímečný,neměl jsem rád rozcvičku,
špatně boty zavázané,dal jsem si po kalíšku.

Na Špilberku mě zavřeli,mistři svého oboru,
na samotku,pro urážku brněnského praporu.

Byl jsem mladý,vydržel jsem spravedlivou odplatu
i turecké záchody a popsané stěny,
zkrátka pání kamarádi,byl jsem ve vězení.

Když jsem pak byl propuštěn,sekal jsem již dobrotu.
Po létech bych znovu šel,roky zadržel,
jen ve vojenském tričku,věřte mi přátelé
ihned na rozcvičku.
Publikoval(a): X.Lodus, 11.7.2012
Přečteno (76x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Marcone, Květka Š., děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 20:40
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti