PRO MOU KRÁSNOU VÍLU
PRO MOU KRÁSNOU VÍLU
Anotace: " Nejlepří modlitba je trpělivost." Buddha
Nikdy jsem nešplhal,
neměl jsem k tomu dost sil.
V tělocvičně jsem padal
jak kámen z lana.
A v životě? Ten který jsem žil
od rána do večera, od večera do rána,
ten také nikam nešplhal,
byl vždy plný pravdy.
Byl ku podivu úspěšný v té mé kariéře,
kde z mých kolegů šplhal snad každý,
a lokajský otvíral svým nadřízeným
při každé příležitosti pomyslné dveře.
Chodil jsem domů na výsost spokojený,
že zůstal jsem nezávislý jako král.
Do života vstupovaly mi krásné ženy,
co život nabízel mi, to jsem bral.
Až potkal jsem tu nejkrásnější ženu,
po dlouhém, dlouhém odříkání.
A snad to příliš nepřeženu -
že má i krásnou duši - ta má paní,
co nechce věřit mým slovům,
plných pravdy,
a odpovídá, že je to jen mé šplhání.
Snad jí to říkal už muž každý,
a tak se dám raději do lhaní.
Publikoval(a):
jang-tse, 29.6.2012