Kdo?
Kdo?
Anotace: Kdo nám určuje jak máme žít?
Život náš smítkem na běžícím pásu,
a my denně věříme v jeho spásu...
Hle poustevník jak hladem zmírá,
a snad o své málo by se rozdělil!
A tam boháč jak jídlem pýchu přežírá
sám se svým bližním by se nedělil.
Ach ty společnosti převrácená,
Ach ty štěstěno malicherná!
A tak snad básník pověřen,
ptát se jak život byl rozdělen,
proč dobří zlými snadno se stávají,
když ti špatní věky přestávají?
V ten samý čas hle tam v koutě,
kdosi hlavu v klíně houpe,
a nad tím slabým ubožákem,
pěst se stává nezdvořákem.
A já se znovu ptám,
kdo že moc nám rozdává?
Kde že osud je napatlán,
a kdo že ho udává?
A jak už zvykem bývá,
na odpovědi čas nezbývá...
Publikoval(a):
Globodecristal, 21.5.2012