Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Básníci s noblesou

Básníci s noblesou

xoxoxo Básně » ostatní ...

Anotace: ...http://www.youtube.com/watch?v=7QI1gi6L_9M.....věnováno všem básníkům

//////////////


Básníci s noblesou,na trh duši odnesou
žeh noci,skládají do vůní srůstání
do zraků vyhaslých vnášejí naději
Sami zmítáni stravujícím žárem
umdlení závratí,stoupají i padají

V soumraku propletou svá slova
modravých dálek volání
Básníci palety barev co tryská na slunci
naplní nás věčnými odkazy

Básníci prokletí..
zrození z temnoty,ze sklepení duše
všechny pocity ,emoce i srdce
všechnu tu bolest i tíhu světa
položí na oltář své múze
Namalují slovy ,nové obrazy
bouřlivé jak oceány
Otevřou srdce jak brány
ve vlnách času
Bloudí na břehu závratí
život utrhl se z opratí
jak myšlenka co proletí

Jejich duše..
je chrám tvořivého nitra
přes něj slovy dýchá
každá poetická věta
rudá kapka krve na hraně nekonečna..
Převlékají do barev mnohá jitra
hoří v nich ta kouzelná jiskra
ten dar slova
Vůně poetova
koluje jim v žilách
jak voda živá

Žijí každým okamžikem
pro ně platí Carpe diem..
Tuláci po hvězdách
s růží a fial rosy

Někdy cítí se sami..
v závratném tanci
v padání deště
s vůněmi touhy
a propady do tmy

Básníci noci..
co tvoří fantazii
echa tónů měsíční hudby
odezvy co zůstanou v srdci
skládají do vůní srůstání

Básníci z hlubin věčných dálek
jsou ohnisko zvuku s rosou světla
Mnohem krásnější jsou jitra
když s nimi svítá

//
Publikoval(a): xoxoxo, 18.4.2012
Přečteno (107x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lugilla, Jin&Jang

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 16:00
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti