Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Jiskra štěstí

Jiskra štěstí

Cecilka Básně » ostatní ...

Anotace: ...pohádka...jen tak, pro váš úsměv, milé děti... :o)

V jednom malém královstvíčku
jiskra štěstí zářila,
však ne dlouho...
zhasla zcela a nebo se ztratila?

Král nevěděl, co má dělat,
za vědmou se vypravil:
"Babo, poraď! Jsi zkušená!
Jak ji zase rozžhavím?

Lidé válčí, lžou a kradou,
v okolí se zvedá dým...
Všechno bohatství své země
pak ti k nohám položím."

"Milý králi, rada snadná,
v jednom z vás se ukrývá,
ať ten člověk pozor dává,
v sobě jiskru štěstí má."

Král vyhlásil v celé zemi:
"Slyšte, slyšte, vážení!
Pozor dejte, ať tu jiskru
nezničíte setměním!"

Co se dělo? Hned vám povím,
všichni se snad zbláznili...
krást přestali, ubližovat,
už vůbec neválčili.

Každý se bál, aby štěstí,
jestliže ho v sobě má,
nezničil tím, že neřestí
a zlem oheň udusá.

Král šel k vědmě zase znovu:
"Podvedlas mne, má milá,
jeden měl mít štěstí v sobě
a teď... se národ usmívá!"

"Jenom trošku zalhala jsem,
jedinečný králi můj,
jiskru štěstí v sobě nosí
každý, to si pamatuj..."
Publikoval(a): Cecilka, 2.2.2012
Přečteno (233x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: enigman, NikitaNikaT., modrá, Kytka62

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 19:59
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti