Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Sirka

Sirka

Daark1 Básně » Smutné

Anotace: ...

Vítáš sníh,
už je jako ty.
Nad říčkou roste led.
Rozbít ho nemáš sílu víš.?.

Lítáš v nich -
vločkách studených,
ta sirka vyhaslá,
co vlhne v depresích.

Jedna zapálená sirka, co do řeky jsi hodila
a víš, že se ve vodě těžko rozhoříš.
Jeden anděl, co rohy jsi mu přibila
a do rukou vtiskla obrácený kříž.

Černý stín se teď skrývá v duši
a svatozář už ti dávno nesluší.
Zapálit svíčku, pak sfouknout plamen -
co dál tě pokouší?

V dlaních tvých
na čáře života
svíráš naposled
krabičku od sirek a sníš...

http://bandzone.cz/leark
Publikoval(a): Daark1, 28.1.2012
Přečteno (220x)
Tipy (12) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Tera.kuckuc, Jin&Jang, GAIA77, koala-pancake, Ernie, Lugilla, Lilien, NikitaNikaT.

Spodek

Stránka generována 28.4.2024 14:19
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti