Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Vánoce 2011

Vánoce 2011

baruša Básně » ?nezařazené?

Anotace: zamyšlení nad 4. adventním týdnem 2011

Zase po roce jsou tu vánoce
- tajemství vtělení.
Dárky se kupují, statky budují,
má, kdo se nelení.
Ježíšek ve výloze čelí konkurenci.
Vpravo Santa Klaus, vlevo Děda Mráz.
Dnes adorace Ameriky, včera Sovětský svaz.
Nic nového pod sluncem, řekl by Kazatel,
atˇvládne Petr nebo Pavel,
jen sněhu je čím dál míň a do toho všeho umřel Havel.
Zase je o čem psát a mluvit,
v televizi zrušili pohádku,
dětem to vysvětlit nedovedu,
čtu jim o Princezně na hrášku.
Čest komu čest, úcta komu úcta,
ale nemusím o tom slyšet celý týden,
v chudém království pan král skromný obřad má,
my abychom si na to vzali úvěr.
Země se točí dál, jen člověk se nemění,
o půlnoční poprosím Ježíše
atˇnaše srdce promění.
Publikoval(a): baruša, 24.1.2012
Přečteno (57x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: NikitaNikaT.

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 16:20
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti