Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Tlouštík a Chlapeček

Tlouštík a Chlapeček

ZENITZERO666 Básně » Vlastenecké, národy, válka

Anotace: Zrovna o tom běželo na čt-2... http://www.youtube.com/watch?v=NfDH9t_L1VY

Půl kiláku nad městem
rozpíná se zkáza,
vlna zmaru rozmetává
ulice a domy.

Vyšlehly plameny
převrhla se váza,
kácejí se lidi,
sloupy lamp i stromy.

Cáry kůže jako hadry
visí z ohořelých těl,
dantovo peklo -
přesně tak to ďábel chtěl.

Enola Gay - matka zmaru
svrhla malé dítě,
nenažrané - hlad bez břehů
který zahubí tě.

Hirošimu polkla zkáza
plameny ji tráví,
Hirishito stáhnul ocas
když slyšel ty zprávy.

Další hajtra Americká
vrhla ještě jeden plod,
tlustoprd nad Nagasaky
řekl rázně válce stop.

Bílá hvězda pěti cípá
na těle té matky,
vítězně se nese vzduchem
když se vrací zpátky.
Publikoval(a): ZENITZERO666, 22.1.2012
Přečteno (159x)
Tipy (11) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: saskatuna, Ružka, dlouhejkour, Andy86, Martin Havlíček, NikitaNikaT.

Spodek

Stránka generována 28.4.2024 12:09
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti