Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

sv. Dyndy

sv. Dyndy

Kofi 123 Básně » Balady, romance

Anotace: Snad si v tom každý nějakou trošku najde.

Dyndy
Když přijde správný čas,
urodí se šťavnatý klas.
Plavovlasá dívka ohne se,
jemu hlava zamotá se.

Upadne-li na zem vlas,
strýček Dyndy přijde zas.
Tam co řeka plyne,
odtud se voda řine.

Časem ztratí se vlas,
když Dyndy promění klas.
Co dál se hezky pluje,
kam dál se oko kyne.

Když dojde dobré pivo,
Dyndy udělá nám čerstvé víno.
Položí-li správnou otázku,
může mu vyznat lásku.

Pokud štěstí a láska k nim přijde,
strýček Dyndy smuten odejde.
Všechnu vodu oceán pohltí.
tak i vše ostatní se ztratí.

Hezké sny své mám,
oko mé nic jiného nevnímá.
Publikoval(a): Kofi 123, 3.1.2012
Přečteno (193x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 17:24
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti