Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Jen my sami

Jen my sami

Globodecristal Básně » o Lidech

Anotace: A nikdo jiný.. :)

"A dost!" pravila dychtivě dívka,
Jenž svou tvář v dlaních nosívala.
"Kdež! Slanou vodou mýti víčka?"
Již kdysi dávno zpytovala..

Lidé - národ složitý,
Na ješitnost pln,
Člověk mlád či letitý -
Na něj škoda slzných vln..

Kde člověk slz tvých hoden je,
tam potřeba jich není,
Tam kde pramen jich se prolije,
Tam hodno jich není.

Ač přítel či nepřítel,
Slova jsou zde zbytečná.
U přítele bez slov pochopen,
Nepříteli těžko vysvětlitelná..

Věřte hlavně v sebe sama,
Chvalte se i kárejte..
Ostatní jsou jen to drama,
"Pokus - omyl; opravte!"
Publikoval(a): Globodecristal, 28.12.2011
Přečteno (178x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Jin&Jang, GAIA77, NikitaNikaT., CULIKATÁ

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 01:51
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti