Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Do pochodní zážehu noci

Do pochodní zážehu noci

http://www.youtube.com/watch?v=BHhoAddqF3s&feature=related

x
x

V tichosti snáší se modř

třesoucí se v rozpalu hvězd

Nokturno inkoustovými stehy

potřísní beztvaré mlhy

a vítr rozevlaje stíny

do pochodní zážehu noci



za tajemstvím padají hvězdy

plamenný chvost rozpaluje vesmír

tam hoří křídla na hranici věčna

Za stolístky čajové růže

ultramarínové moře

kde v amalgánu uvízla slza

ze všech přísah..

Z artéských studní

oči uslzené slídy

padají na okenní římsy



a z písma dešťů tvoří vůni

s fialovým světlem

přes eóny věků

přes flotilu tisíců satelitů..

V temné báni křehkých strun

zrcadlení v galaxiích

proniká nejjemnější vlásečnicí

vytváří nadpozemskou poezii



Božský řád i filozofii lásky

Zas šumí pradávné jezy

přeludů ševel zdvihající se rosy

zrozené v krvi prvního svítání

v květnatý klín

co rozbil jemnou glazuru pavučin



..uprostřed krás nočních střepů

pod jediným střípkem ledu

rozlévá se život

A v srpu hvězd z morušovníku

v tom nepolapitelném okamžiku

vystavěna stanice půlnočních mostů

z lidského bdění i snů

rozechvělých strun

..kde ikarové světloocí

přetahují se o torzo noci

x
x
Publikoval(a): xoxoxo, 10.12.2011
Přečteno (99x)
Tipy (15) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: enigman, CULIKATÁ, Linzerka, Květka Š., NikitaNikaT., Lugilla, la loba, Psavec

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 15:42
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti