Chtěla bych být anděl
Chtěla bych být anděl
Anotace: Nebylo by to krásné?
Chtěla bych být anděl
bez smutku, zla a bolestí,
chtěla bych znát ortel
hned od jeho vyřknutí.
Chtěla bych si létat světem,
pročítat knihy osudů
a pomáhat všem těm lidem,
kteří dělají ostudu.
Chtěla bych chránit svými křídly
všechny křehké duše raněné,
chtěla bych vysvobodit z bídy
všechny ty hladové a ubohé.
Chtěla bych objímat ty ztracené,
chtěla bych potěšit všechny zrazené,
chtěla bych střežit lásku
jako to dělají přátelé.
Chtěla bych být anděl,
ten, co má krásná křídla,
co smí znát lidský úděl
a ví, co je to křivda.
Chtěla bych být anděl lásky,
co se všem lidem rozdá,
chtěla bych být kusem krásy,
která se lidem nezdá.
Publikoval(a):
Baruet, 22.7.2011