Průvodce surrealistickou krajinou
Průvodce surrealistickou krajinou
Anotace: Jelikož jsem velkým fanouškem liberecké skupiny BPM, která se nechala hodně inspirovat (alespoň podle mého názoru a úsudku) surrealistickou literární skupinou, objevil jsem krásu v nesmyslém spojení slov...
Průvodce krajinou surrealistů
Francie, země původu mnoha básnických směrů,
Plná romantických duší držících hrstku kvérů,
Inspirováni filozofem Sigmundem Freudem,
Klávesnice má je nyní politá studem
Po zjištění, že jsem neznal jméno André Breton,
Moje srdce v tu chvíli hrálo smutný a odevzdaný tón,
Proudy myšlenek valící se bez přestání,
Kufry fantasie jsou po libosti na trhu surrealistů k dostání,
Andalůský pes štěká svým okem na tebe,
Rozřezané oko Salvadora Dálí kvílí do nebe,
Mne děj Magnetického pole píchá a zebe,
Do chodidel kouše mne palčivá bolest,
Na zahojení ran stačí dva doušky nicoty a ratolest,
Paul Éluard a Benjamin Péret píší perem do bloku,
A já jsem součástí tohoto myšlenkového pokroku,
V jednom skoku stávám se Pasažérem v transatlantiku,
Básně vnímej jen pro svou duši a to potichu.
Ústa má chtěla by se dotknout další poezie,
Chtěl bych utéci od reality, zatahuji žaluzie,
Abych odcestoval do surrealistického světa,
Kde místo lidí chodí po světě nesmyslná věta,
Odevzdám svou fantazii do rukou básní,
Které mne hryžou a hladí do krvavých dásní,
A tak jsme skončili na poslední stanici,
Surrealisty zachytávám ve své sítnici.
Publikoval(a):
maca07, 9.6.2011