Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Lesní

Lesní

Chodidla tvá kořeny už vážou
a hlína spolkne nohou pár
a prsty vrostou do podrostu
a hloh ti vetkne v hrdlo spár
Až do korun dubů vzpínáš
v modlitbě úpěnlivé dlaně
než zardousí tě břečťan
a ověnčí tvé skráně
Vítr ti vyrval z ňader dech
chvěje se v perutích
srdce, tiché jako vzdech
snad dnes už naposled
A dere paže ostří kůry stromů
krví se zbarví, naposled
než vláhou skropíš živou zemi
než splyneš s písní nad větvemi
a navrátíš se
domů
Publikoval(a): glacier, 20.7.2022
Přečteno (32x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Klarineb, Mirastus

Spodek

Stránka generována 22.10.2024 17:47
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti