Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Láska II

Láska II

Ta mocná čarodějka,
stranící cti i hříchům.
Pro radost, bolest, smíchu,
dárkyně, jak zlodějka.

Podělí sny každého,
přídělem vždy na míru,
jenž zahrne víru,
předem si i najde ho.

Rozdá právem, promíjí,
ozdobí se v proměnách.
Či jen, jak zvířený prach,
pohltí, pak pomíjí.

Štěstí v klidu, pokoji,
zní tak smysl předností.
Ti činitelé prostí,
v příjmu však pod obojí.

Ta pravá, obrazem snů,
jež ideály žije.
Život i zlořečí je,
mírou daru krásnu.
Publikoval(a): Litarts, 5.6.2022
Přečteno (146x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, kopretina7777, Hášaša

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 17:34
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti