Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

LÁSKY MYSLIVECKÉ

LÁSKY MYSLIVECKÉ

I.
V hlubokém lese zeleném,
s flintou a dalekohledem.
Za starou laní, s jelenem,
a mladými pak s ohledem.
II.
Do lesíčka na čekanou,
šel při měsíčku myslivec.
I zasáhl cíl střelnou ranou,
avšak jiný, než srnčí plec.

V křoví tam stála dívenka,
která šla za ním do lesa.
Ta, drahá jeho milenka,
a k zemi střelená klesla.

Pak v náruč ji myslivec vzal,
a bolestně zanaříkal.
Jak osud si s nimi zahrál,
zůstaň doma, jsem ti říkal.
Publikoval(a): Litarts, 15.7.2020
Přečteno (83x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Polux Troy

Spodek

Stránka generována 24.4.2024 04:48
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti