Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Královna růží

Královna růží

Klarineb Básně » Rodina (matka, otec)

Anotace: K nedožitým narozeninám, s úctou a láskou...

Žila's pro tisíce květů
na balkóně i parapetu
a tvůj život byl jeden velký květ
jen málokdo však směl přivonět

pozvolna ti docházela vláha
tolik nutná pro tvůj vnitřní svět
dny se ztrácely kam paměť sahá
pomalu uvadal ten křehký květ

a přesto jsi našla zahradníky
jež ošetřovali tvůj krásný sad
zaseli stromy, růže i šeříky
o zahradu se snažili pečovat

kvítek sám nenašel cestu
jak ke slunci prorazit
když nasadil železnou košili a vestu
pak květy slabé napadl parazit

zahrada pustla, rostliny slábly
už dávno pozbyly svůj lesk
květy postupně vadly až zvadly
dílo dokonal ničivý blesk

krásné bylo s tebou procházet se sadem
jež naučilo mne růže poznávat
těžké je odolat pokušení s hadem
smutno a těžko se loučívat..
Publikoval(a): Klarineb, 5.2.2020
Přečteno (138x)
Tipy (15) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lindos, Makaveli, Gaia., Jikra, donne, Martin Havlíček, Lipová, Bezhlavý rytíř, Mirastus, děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 02:20
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti