Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

PLNÝ PRÁZDNÝ

PLNÝ PRÁZDNÝ

Jak nejistý i jistý,
jak nečistý i čistý.

Určitý, neurčitý,
tak naplněný city.

Jak ty pak do slov přenést,
rozvinout i nechat kvést?

Cit, pocit, rozum, slovo,
dřevo, a nebo kovo.

Smysluplný napsat verš,
o nějž stále se pereš.

Obsahem, neurčitý,
avšak i plně žitý.

Vyjádřit krásu, něhu,
pocit života běhu.

Také víry a naděje,
toho, co vše se děje.

Plný, a přesto prázdný,
po celé ty krátké dny.
Publikoval(a): Litarts, 5.2.2020
Přečteno (41x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lipová

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 14:44
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti