KRÁSNÉ OBRAZY
KRÁSNÉ OBRAZY
~ KRÁSNÉ OBRAZY ~
Jsem silný jako býk a křehký jako motýl,
jsem neodbytný zvyk, jenž temno pekla zhmotnil.
V něm duše strachem kráčela,
plachá jak rety anděla.
Jsem neposedný záškolák;
kdys klopýtl, dnes vrávorá...
Jsem obávaný protivník,
jsem ráj, co do tmy nepronik´.
Jsem v mozku uzamčený sten,
do ticha řvoucí, že chce ven,
že strádá v jednom člověku,
brodí se v slzách od věků.
Jsem keř, který si vítr vzal,
zvedá jej, aby nezoufal,
zlou cestou znaven, zmámený,
hledá mu místo na zemi.
~
Jsem kvítek v norách savany,
jsem klouček vůní uspaný,
ten obraz život povznáší,
já sním jak démant pod spraší.
Jsem tady - ještě dýchám, žiju,
na světě sám, jak na pódiu,
poznávám krásy této Země,
hladím je v duši - okouzleně.
Publikoval(a):
J.F.Julián, 5.2.2020