Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

MILION LET POTÉ

MILION LET POTÉ

Horvis Básně » ostatní ...

Anotace: To jsem složil jednou cestou do krámu, cestou zkrze město na které se pomalu již snášela noc. Bylo jasno, léto. Šel jsem zkratkou přes liduprázdné travnaté fotbalové hřiště, a v tom mě napadl ten text

Kdyby Země byla jedna velká louka
a já jediný člověk co na ní kouká
co bych si měl pamatovat?
bylo někdy něco před tím?
před tímhle okamžikem

slunce zlatý závoj rozprostírá
příznaky jsou natolik zřejmý
že už se nevyhýbám místům vzdáleným
místům odlehlým

Milion let poté
co usnul jsem na té notě
Milion let poté
co usnul jsem na té notě ...

zpomalil jsem krok
a zapálil si cigaretu
je to nejkrásnější svět
co jsem kdy viděl

dnešní den je jak sen
jak stránka z románu
kde i barvy hezky voní
a slunce o oblohu zvoní
důvěra k všemu je pochopitelná
nebeské zákony musí dodržovat všichni

Milion let poté
co usnul jsem na té notě
Milion let poté
co usnul jsem na té notě ...
Publikoval(a): Horvis, 26.7.2019
Přečteno (92x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, donne, Mirastus

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 01:16
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti