Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Parní i motorák

**Parní i motorák

Květka Š. Básně » Říkanky

Anotace: ...no jen tak vlak..

~-------~

Na papír nakreslím vlak
ten červený motorák
co po kolejích drn,drn jel
u tunelu zastavit prý chtěl
tak honem maluju semafor
ať nejede na pole do brambor
na semaforu zasvítí červená
najednou blikne zelená
a můj motorák teď přemýšlí
kdopak si asi na ten obrázek
ty barvičky tak vymýšlí
a potom si řekne já už to vím
na tebe ty kreslířko ty,ty,ty
normálně pohrozím.

A já jen špitnu...promiň...
chtěla bych ti namalovat komín
ale to bys pak nebyl motorák
stal by se z tebe parní vlak
co vypustí páru na nádraží
a nad komínem kouř se ti drží
pak tužkou přimaluji noc
a jiskřiček moc a moc.

Najednou ty moje vlaky
parní i ty motoráky
všechny /dva/do depa zajely
a zůstaly tam i celou neděli
a v pondělí je vymazali gumou
nebo odstavili na kolej jinou...
-----------------------------------
-----------------------
Publikoval(a): Květka Š., 11.2.2019
Přečteno (73x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lindos, děda včela

Spodek

Stránka generována 23.4.2024 10:10
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti