Šípkový ráj
Šípkový ráj
Anotace: Podzim v Podbeskydí...
Rudý jak červánků večerní zář,
za tebou otáčím tu svoji tvář,
kdo jiný by tě otrhal než ruce mé?
Chtěla bych sílu mít a krásu jak ty,
když stojíš ve větru v prachu cesty
a tiše se kolébáš sem a tam
a já svůj zrak k tobě upoutám.
Tlející listí a ptáci, co čistí
si peří v kalužích vod,
nic jiného nechci než spatřit ten rod,
který podzim a zima chystá.
Ty také zbledneš, ach keři můj,
na kopci u lesa se mnou stůj
a buď jak buď, staň se, co staň,
nezahltí mne ta ledová saň.
Nevím, snad trápením jsou trny tvé,
bez kapky krve já otrhám tě
a budeš volný, můj šípkový ráj,
v mysli mi utkví ten nádherný kraj.
Od mládí, od dětství
vždy stál jsi tu se ctí
a teď jsi můj ráj, v srdci ráj,
útěchy šípkový ráj.
Publikoval(a):
Baruet, 13.2.2011