Slečna Toyen
Slečna Toyen
Ta modrá nepravidelná skvrna dveře
skrz mříže
do naděje mezi černou
a šedou podzimní krajiny
padajícího listí hnědého klidu
a zahrady
pečlivě přistřižené
do smutku ranních mlh
mezi bílými střípky
romantické ghotiky jako bohatýry
ruského folkloru
někde u Paříže
ta modrá nepravidelná skvrna
touhy
Dívka
v šatech nahoru
hlavou dolů
na konci
hledající
rovnováhu ke slunci
směrem ke stěně
skrz ní
a ještě dál
mimo rám
mimo sebe
ke hvězdám
ke hvězdám
Publikoval(a):
Lindos, 12.2.2018