Královnou ledovou být
Královnou ledovou být
Anotace: Být chladnou a prázdnou a proč? a jaké to je?
Blíží se nový den a v něm mě nic netěší,
ztratila jsem i to málo co mě jen tak potěší,
ani smutek nebo žal mě již nespíná,
to prázdnota se do mě víc a víc rozpíná,
stala jsem se necitlivou královnou ledovou,
co netaje ani když se setká s oblevou,
takto samu sebe teprve poznávám,
zas a znovu se v této básni světu přiznávám,
že to kdo jsem teď, to je i pro mě nové,
vítej můj ledový hrade, můj domove,
možná z té bolesti, toho žalu a smutku,
ochladla jsem v sobě pod tíhou zármutku,
a srdce zkamenělé mé už nestojí o další zklamání,
bez lásky se obejde i další nové poznání,
kdyby mě náhodou někdo milovat chtěl bez vůle mé,
nebudu se za to omlouvat, bylo to špatné rozhodnutí tvé,
láska ve mě uhasena jest, nejsem jí schopna,
její pachuť mi na jazyku tak odporně zhořkla,
touha po ní je ve mě rozmetána,
jako přinutit sníst maso zapřísáhlého vegetariána,
možná, že jsem teď chladná a prázdná,
ale minulost i tak pro mne zůstává nadevše vzácná,
a láska ta pravá se nepotkává jen tak nebo náhodou,
a když ji potkáš, pravá v nepravou obrácena jest,projdeš si temnotou,
to se nikdy nedovíš zda-li zkončí nebo ne,
tak či tak už navždy budeš vědět, že opravdu byla a je!
I tak ale vím, že mstivá ani zlá nejsem a nebudu,
má láska mě nikdy nemohla změnit v takovou obludu,
jsem jen prázdná a chladná,
teď jí ve slovech ani v dotecích nevrátím,
proto se ale necítím, že jsem špatná,
taková jsem možná né napořád, ale možná prozatím.
Ani to slíbit nechci a nemohu,
když to bude v mých silách, dobrému člověku vždy pomohu,
ale láska ta se musí ve mě znovu zrodit,
možná někdy, možná nikdy, i tak jí znám a vím o ní,
proto mi nebude žádný můj konec už nikdy vadit,
tak či tak budu děkovat za smysl právě a právě jí,
jestli budu někdy znovu schopna být tak hlubo v sobě,
vždy jedna z mých básní smutná či veselá bude patřit znovu a znovu Tobě!
Pořád ale tohle můj konec není,
láskou to nezačíná ani nekončí,
žiji dál i zasypaná pod hroudou kamení,
i dál když tato doba ledová na mé pouti třeba už nikdy nezkončí.
Nebojím se a taky to sama nikdy nevzdám,
i když v boji o život všechnu svou sílu vyčerpám.
Pak ať v tichosti zemřu,
ale nevydám se bez boje,
pak klidná i do pekla vejdu až umřu!!!
Publikoval(a):
Brazzillka, 1.1.2018