Vlčí máky
Vlčí máky
Šatičky vlčích máků
jak modlitební praporky
vlají ve větru
květy jako záblesky ponorky
tiše se chvějí
po poli roztroušené
jako nebe s drobky mraků
s pšenicí si hrají
lány obilí jako velký vějíř
na obzoru se vlní
vítr moje rány hojí
a smutku plný talíř
nadrobil mi život
porci tvrdého chleba
a jen Don Quijote
s mlýny musí bojovat...
Publikoval(a):
Klarineb, 8.6.2017