Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Don Quijote '17

Don Quijote '17

Mrzí mě, že nejsem čaroděj
vida ruce, nohy svázané
když je tu přání habaděj
a žádné z nich se nestane

Mrzí mě, že nejsem obchodník
s levným zbožím spotřebním
žebrák, že je starý podvodník
a není tak co dát potřebným

Tak navlékám sny zvětralé
jsou jen smítkem hlíny z děr
v nichž bydlí krysy nesmělé
hledajíce svému chlebu her

Mrzí mě být pouhým bláznem bez cíle
co stále svět ho marně do hlíny zaráží
z výšky na zem padnout nechci vysílen
a vzdát se tak snadno vlastních otěží

Mrzí mě, že nemůžu být fotonem
na temné sítnici nevidomých
cítil bych se štěstím ohromen
v případě té zázračné změny

Mrzí mě, že nejsem čaroděj
vida na vozíku nohy svázané
když je tu k mání na prodej
zájezd do Ráje pro Nezvané
Publikoval(a): Hvězdář, 20.4.2017
Přečteno (73x)
Tipy (14) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Krokyno, Gaia., Makaveli, gogol, Desiré, slunečnice69, Kytka62, děda včela, Mirastus, Klarineb

Spodek

Stránka generována 13.5.2024 04:57
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti