Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Podrobnosti autora Hvězdář

Hvězdář

·Věk: 27 let

·Registrace: 11.09.2013 (3880 dnů)

·Napsal(a) o sobě:

...Někdy má člověk potřebu se ze všeho vypsat, byť neznámému člověku...
Těmito slovy jsem před sedmi lety zahájil svou zdejší tvůrčí činnost a myslím, že se od té doby mnohé nezměnilo. Své jméno jsem zvolil na základě tehdejšího okouzlení při poslechu LP desky skupiny Jazz Q s názvem Hvězdoň, přičemž mi tento název přišel příliš vzletný a hlavně nechtěl jsem býti epigonem.
Až s postupem času jsem si uvědomil, co je podstatou Hvězdáře - hledání a pozorování hvězd nově objevených, stálých i zcela nenápadných, s matným leskem z věčných dálek. A tak je to vlastně i v mém životě...
Nejen tady na těchto stránkách, ale celkově v životě rád vyhledávám nadané nebo alespoň zajímavým způsobem tvůrčí osobnosti, kterými se rád nechávám obklopovat a následně duševně obohatit, nebo jinak inspirovat - a netýká se to zdaleka jen poesie - mám rád inteligentní bytosti, zajímající se o vše možné a které dokáží své poznatky zajímavým způsobem reflektovat - ať už tvůrčí činností či pouhým vytvářením dialogů na libovolné téma.
A musím se přiznat, že bych byl potěšen, pokud by se někdo takový našel i na těchto stránkách mezi mými "kolegy" - čímž dávám najevo vřelou otevřenost případným Vašim vzkazům - pokud jsem Vás něčím zaujal, neváhejte a pište. :)
K mým oblíbeným autorům patří: Pavel Šrut, Josef Kainar, Václav Hrabě, Pavel Vrba, Francois Villion a mnoho dalších více či méně známých představitelů domácí i světové poezie, zejména pak autorů písňových textů, jenž povýšili prázdné výplně melodií na skutečnou poesii, byť pravda se ve většině případů nejedná o typické rádiové šlágry...o to více je však větší radost z objevů takovýchto děl - asi stejně jako ze spatření dosud neznámé nebo polozapomenuté Hvězdy...

Přehled děl:

· Básně (29)

Všechna díla

Sbírky, Knihy (0) - nedokončených (0)

Spodek

Stránka generována 26.4.2024 20:42
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti