Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Žižkovské paneláky

Žižkovské paneláky

Hvězdář Básně » o Lidech

Anotace: Pokus o proniknutí do poezie všedního dne

Žižkovské paneláky
jsou známkou na obálky
všedních listin úředních
místo pyšných Hradčan
na přáních svátečních

Žižkovské paneláky
v ulici Jeseniově
rostou mezi činžáky
s domky na Jarově

Březové nálety ve smrčinách
jsou ty betony oprýskané
stezky v lidských končinách
mihotavé, věčně ustýskané
Kroky do dlažby vtiskly

Žižkovské paneláky
jsou blízké i z dálky
třeba na Chmelnici
nebo na Olšanským náměstí
kroky zní dál na dlaždicích
zarostlých a rozpadlých
zápasí s rafičkou na zápěstí

Mizí v betonových klecích
balkony vousy trav nosí
Zarůstá každý, kdo tu kdy žil
v teplých botách kráčel bosý
a možná o vlastní vile snil
Publikoval(a): Hvězdář, 15.1.2017
Přečteno (70x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lipová, Gaia., donne, Mirastus, gogol

Spodek

Stránka generována 28.4.2024 09:59
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti