Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Balada o ztraceném světě iluzí

Balada o ztraceném světě iluzí

Hvězdář Básně » o Životě

Anotace: Zaujala mě kniha I. Březinové Držkou na rohožce o nelehkém osudu mladíka, který čerstvě opustil dětský domov a je konfrontován s krutou realitou. Jeho strhující příběh ve mne zanechal hluboký dojem, který jsem musel ze sebe takto přefiltrovat

Útěk již na nic nečeká
slepá mapa zve k toulání
nevěda, že bude poklekat
na nocí studenou dlažbu
místo na plácek ke hraní
odklepl si života dražbu

Jak mrznou bosá chodidla
v domově pod peřinou netuší
neví, že strhává si svodidla
starostmi tet nesmí se rušit

Bublinky z půllitrů rychle vyprchaj
na nebezpečně řídkém vzduchu Svobody
žádnou z nich nestačí dlaní zachytit
pramen ideálů neúprosně vysychá
Touhou - poznáním nelze žaludek nasytit

Plyšová hračka vytržena z náručí
sevřená obětím volného pádu
ocitla se na bahnitém dnu vzpomínek
padal s ní mnohokrát, už nebrečí
slzy vyschly v solném skladu
vetchý strom ve větru silný má kořínek

Stránky deníku dnů příštích maj povrch rohožek
na nichž by tak rád svý pyšný škunery zakotvil
Škunery odpluly a sám na boso je dohání
v touze mít na sobě aspoň pár ponožek
Ztráta je zlým stínem, jenž by rád překročil
Dál kroky vedou cestou zrádnou k Dozrání
Publikoval(a): Hvězdář, 10.1.2017
Přečteno (155x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mirastus, Martin Havlíček, gogol, donne, Gaia., Marcone

Spodek

Stránka generována 28.4.2024 14:28
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti