Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Šťědrá

Šťědrá

Hvězdář Básně » o Lásce

Anotace: jedna z archivu, psaná v krásném létě...myslím si, že právě teď se hodí ji zveřejnit :)

Přichází za soumraků
Vítaná, nepozvaná
živena z našich přízraků
z nichž rodí se naše rána

Štědrá - jež tak nazývána
zrozena z černozemě
a vláhy vydatného deště
Zůstává vždy věrně s náma
Ráda objímá nás jemně
když nás rdousí cizí kleště

Štědrá - rozkvetlá jabloň
s blahodárným stínem
přijď kdykoliv a nezvoň
hlavu máš zas v jejím klíně

Když přichází Štědrá
jen úsměv svůj nám tu nechá
všechnu hořkost dá na svá bedra
nemá kdo s ní proč vzdychat

Štědrá je síla i zvyk Přežití
když na skálu šplháme po niti
a poté, co následuje zřícení
Štědrá sítí včas nás odmění
Publikoval(a): Hvězdář, 23.12.2016
Přečteno (153x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: donne

Spodek

Stránka generována 13.5.2024 13:08
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti