Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Jižní

Jižní

Mari13 Básně » o Přírodě

Anotace: Tak nevím, co s tím?

Lesy na zvlněných kopcích
ve dnech i nocích zamlžené,
s vlhkými a prázdnými cestami.
Jsou moje ticho a já jejich mlčení.

Kypré a oblé louky voní travou
a stovky malých květů se kývou
ve dni novoluní, v polovině měsíce, ve dni plodnosti.

Slyším šum listů a jehlic,
cítím vodní částky ve vzduchu
a vidím všechnu tu zelenou krásu.
Všechno se mísí, víří a tančí.

Je to poslední místo, kde ještě můžu zůstat
zapomenutá, okouzlená a přesažená
- snad nezůstalo, ztracené, už jen ve mně samé.
Publikoval(a): Mari13, 29.11.2016
Přečteno (294x)
Tipy (12) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Klarineb, Lipová, děda včela, Desiré, podnebný, gogol, Mirastus, Gaia.

Spodek

Stránka generována 10.11.2024 01:00
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti