Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Jít noční ulicí

Jít noční ulicí

Jít noční ulicí

Šla jsem ulicí a pozorovala
noční lampy jak se rozsvěcí.
Šla jsem ulicí a viděla okna
zářící.

V každém tom okně lidský
příběh žije.Za každým oknem
pláč,smích a srdce bije.

Každé to okýnko lidský osud
skrývá.Když k půlnoci zhasnou.
To lidé se uložili ke spánku.
Jen lampy do noci temné svítí.
Ticho je jako v kostele jen
nad spící ulicí bdí andělé.

Jdu ulicí dál až na konec a
přemýšlím o lidských osudech.
Proč jeden šťastný je a druhý
jen pláče.Snad je to každému
do vínku dáno.Snad je to ve
hvězdách psáno.Jeden lásku má
a druhý ji nepozná.Jeden se
trápí a druhý smutkem zalyká.

Kde je ta spravedlnost od boha?

Jdu ulicí na zpět a už se mi
chce spát.Lampy svítí a v oknech
je tma.V klouznu do domu a pod
peřinku svou sen si přivolám.
Přemýšlení už bylo dost nevím
kde je ta záhadná spravedlnost.

Ulice spí všude ticho je.Lampy
svítí a nad ulicí bdí andělé.
Publikoval(a): slunečnice69, 14.10.2016
Přečteno (43x)
Tipy (9) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Květka Š., Makaveli, gogol, Desiré, Mirastus, barča1, děda včela, podnebný

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 01:40
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti