Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Plamen života

Plamen života

Monty16 Básně » o Životě

Anotace: Carpe Diem

Plápolá oheň, plápolá,
oheň vděku a hrdosti,
každý koho si zavolá,
pocítí sílu úzkosti.

Hoří ohínek, hoří,
každý s temnotou v duši,
do jeho hlubin se noří,
aniž by něco tušil.

Hřeje tě lásky plamen,
koloběh nekonečný,
staň se dnů pánem,
a rázem bude věčný.

Pozor, aby ti nevyhasl,
pozor, aby ses nespálil,
zmírá tok pokory, úcty a času,
láska už znamená jen pár chvil.

Pálí tě žár pálí,
bezmoc sesadí tě,
vzpomínkami na mladí,
na doby, kdy byls ještě dítě.

Strach ze smrti, je to co nám zemřít brání, i ty však vyhasneš, tvé tělo se dočká spaní, na hřbitově, bude tvého plamene kotel, vše, co jednou hořelo, promění se v popel.
Publikoval(a): Monty16, 2.9.2016
Přečteno (139x)
Tipy (9) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Jin&Jang, Bezhlavý rytíř, Mirastus, děda včela, gogol, Desiré, Kůl v plotě, Polux Troy, Makaveli

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 00:05
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti