Odpouštění
Odpouštění
Anotace: Je nutné přiznat chyby, je možné je odpouštět
Nikdy se neshodneš
se všemi lidmi,
ani s těmi, kteří se modlí,
odpusť nám naše viny,
jež potřebují odpuštění
za krutost, kterou trýzní,
mohou, ale nepomohou tomu,
kdo nespí hladem a žízní.
Jsou lidé bořiví,
jsou lidé tvůrčí,
jakož i my odpouštíme
těm, jimž není co odpouštět!
Kdo do tebe kamenem,
ty do něho chlebem
a modli se za odpuštění,
že chlebem hodil jsi,
ale ten, kdo kámen hodil,
ten má předem odpuštěno,
tebe čeká jenom trest.
Kdo ti pomůže ho nést?
Publikoval(a):
podnebný, 28.4.2016