Nes(mysl)
Nes(mysl)
Anotace: Poohlednutí se za těmi, co se z naprosto nepochopitelného důvodu připojili k radikálním islamistům.
"Ach pomoc nabídni mi milý
jen ber mé tělo, tu jest
pomoz dřív, než potopí mě do hlíny
na oplátku utvrdím tvou pověst."
Šeptá prázdné tělo bez duše
Tu vzali mu už
Ať žena to je, či muž
Poslední lidskosti odhazuje nůše.
Snad nevědomky, či vědomě,
Věř, že nesteskne si po tobě.
"Milý" vítá ho
S úsměvem lstivým, dáli se tomu tak říkat
Po úsměvu spatří vzorově krev stříkat
Už nenazvu ho člověkem, nýbrž jen: "to."
'To' se zbraní v ruce, kličkuje mezi těly
Už dávno není pro soucit bdělý
Už jen plní rozkazy
Nezná hranice, ni zákazy
Mužské 'to' ženy poskvrní
Dobro v něm příčí se - až na věky zakrní..
Publikoval(a):
Jera_lu, 21.4.2016