Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

se slzou v perleti

se slzou v perleti

Marcone Básně » o Životě

Anotace: Variace na krásnou báseň od Magici. S jejím souhlasem si dovoluji předložit mou performanci, jak jsme se domluvili v komentech pod originálem :-D

vlečete mě ke svatyni
pokryteckých oltářů
chcete slyšet zpověď
nebudu se klanět pábitelům
odnikud nikam a ještě dál

jménem zvrácenosti ohařů
scény pozemské

chcete si snad něco vzít ?
hranice už doutnají
katem nabuzené
tak se převeďte jak brát,
brát z ničeho ... nic

gong ukončil tu trapnou maškarádu
fraška má dáti-dal nestojí za námahu

odpověď plameny
připoutaná ke kůlu
písmena závistí blednou
před prstem dlaně
vztyčeným vzhůru

čára osudu roztavená

hnízda nočních motýlů opuštěná
au revoir odpadlým do týlu
v kulisách máků oněměla
uhasínající symfonie
rekviem pro rebela letí

cestou osudu, se slzou v perleti
Publikoval(a): Marcone, 20.2.2016
Přečteno (142x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Sonja la Rosa, gogol, Mirastus, Desiré, Petrarca

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 16:49
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti