Rozjímání pod sakurou
Rozjímání pod sakurou
Anotace: Sakura je název pro japonský strom (třešeň) a jeho květů.
Na zahradě, kde mi sakura
roste, občas tiše sedím.
Zavřené oči při tom mám
a v klidu do tmy hledím.
Za hranicí myšlenek, oproštěn
od přepychu, ve svém
nitru sám sebe nalézám.
Když kolem šumí listí, tak hraje
melodii, u které nejsou známy noty.
Já ji však rozeznám.
Je to znělka o bolesti, zmatku a o hlouposti.
O tom, jak život je nepatrný,
když se zaměříme na sebe.
A já teď letím vzhůru, vstříc
novým dnům. Za sebou mám života šňůru,
kterou se přibližuji blíže ke svým snům.
Po probuzení celý strom opadal.
Publikoval(a):
Makaveli, 17.10.2015