Gotická fontána
Gotická fontána
Anotace: ... kéž už se ochladí....
Pláč mořských panen
na rozpáleném náměstí
chladí
má ramena
Svatá gotika
zůstává nehybná
až do rána
zpívajíc hvězdám
Mé srdce povede Luna
až moje duše bude mokrá celá
až tělo pokryté perlami z fontány
osvobodí chladivé vlny
a Neptun pohladí
Pak pochová ho v moři
v moři úlevy
A mince
dotkla se dna přání
Ráno se město ochladí...
Publikoval(a):
vanovaso, 10.8.2015