Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Růženka

Růženka

Růženka

Růžičko spanilá o tvé
trny jsem se zranila.
Krůpějky krve padají
k zemi.Mé oči se
spánkem zavírají.

Propadám se do
růžového království
kde všechno spí.

Na růži voňavé ulpěla
kapka krve mé.Upadla
jsem do hlubokého
snění ze kterého
snad princ mě vysvobodí.

Krůpějky krve mění se
v potok.Princ cestu
nenašel.Růžové království
se rozplynulo.Srdce bez
krve se zastavilo.

Růženka usnula na věky.
Rudá růže zdobí rakev
její.

Kde jsi se princi zatoulal?
Žes Růženku nenašel.
Polibkem ji nevzbudil.
Ona teď na věky hlubokým
spánkem spí.Rudá růže
ji zdobí.
Publikoval(a): slunečnice69, 2.5.2015
Přečteno (91x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: gogol

Spodek

Stránka generována 19.9.2024 23:46
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti