Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Listů hra

Listů hra

Radusshkaa Básně » ostatní ...

Anotace: Když si stránky v knize hrají...

Hra líbivá, rychlá, svištící,
když listy obracíš, šumící.
Láká mě příběh na další straně,
pár řádek objevím, hlavu v dlaně.
Co se bude dít dál?
Další příběh, básnířko, napiš,
jak bude pravit dál král?
Diktuji, písaří! Zapiš!

Král opustil již své království,
pro dcery vzdal se i bohatství.
Neviděl pro krásnou zem,
kolik pýchy přinesly dcery sem.

Tma již vše hltí, království, city, lid,
dokáže král smrtí, zastavit čas, jež je bit?
Dokáže vzpouru ukončit?
Nebo jak mám ten příběh zakončit?
Publikoval(a): Radusshkaa, 20.8.2010
Přečteno (218x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 17:27
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti