Sebevražda s dopomocí
Sebevražda s dopomocí
Obklopen samotou, věrný své malosti,
poslušně – s ochotou, podléhám slabosti...
Přemožen tužbou, naslouchám žizni,
zpočátku s radostí, později s trýzní.
Hledaje útěchu, připíjím na štěstí,
dopíjím kalichu, nalézám bolesti !
Rouhám se životem, zaskočen hořkostí,
svedený démonem, ošálen podlostí.
Srdce zpomalí, oči se klíží,
stačí jen vydržet – vždyť konec se blíží.
Bože dej ať nikdy nepřijde ráno.
Publikoval(a):
tesko, 7.1.2015