Novoměstská radnice
Novoměstská radnice
Anotace: Jedno páteční odpoledne jsem vyšplhala rozhlédnout se na věž Novoměstské radnice. Kousek pode mnou měli nějací lidé siestu u kávy. Počasí bylo pochmurné. A mě napadlo tohle:-)
Na Dobytčím trhu schody vyjdu stěží,
těžký závoj mlhy halí stovky věží.
Obraz, který vidím, trochu srdce rve mně,
nese krutý název – zaprodaná země.
Na terase páni popíjejí kávu,
nepokrytě kašlou na mou těžkou hlavu.
Publikoval(a):
Henriette, 4.12.2014