Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Mezi dveřmi

Mezi dveřmi

stále více zebe mě čas
i v kožešinách všech nebohých zvířat,
stále více je mi smutno
mezi nakládanou zeleninou,
snítkami rozmarýny a levandulí,
z opiátové vůně zvlhlého kokosu
jde na mě bezesný spánek

vždy nevěrná
klišé, že se má žít a ne snít,
dál se zavřenými očima bloumám
a nikde žádná úleva
v předsíni plné ořechů a síťovek
procházím se v babiččiných svatebních šatech
a toužím vyjít ven polní cestou
(abych se opět mohla vrátit)

místo ohně bručí cévnatá žárovka,
jsem tak sama,
za dobrovolný vstup do ostatních pokojů;
za kvítek šafránu
nad hlavou mi blikne svatozář
pouliční svítilna v mých vlasech
drby roznáší špinavou ulicí

a já tu jsem
téměř čistá
Publikoval(a): Lugilla, 13.10.2014
Přečteno (165x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Pepinna, Martin Havlíček, Mirastus, Kněžka, koiška, qala

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 02:13
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti